Slide 1

TØMRER-SNEDKER-MALER-NEDRIVNING-ISOLERING

ISOLERING MED PAPIRULD, GÅRDSDAGENS AVIS, NUTIDENS ISOLERING

 

Hos Tømren.dk har vi valgt at satse 100 % på det cellulosebaserede genbrugsmateriale papiruld, som er fremstillet af gamle aviser og genbrugspapir. Det giver en lang række fordele i forhold til traditionelle isoleringsmaterialer som mineraluld og styroform.

 

Bedre isolering – bedre økonomi

Papiruld har bl.a. den fordel i forhold til bats af mineraluld, at det er mere fleksibelt og kan komme ind i alle hjørner og sprækker og lægge sig tæt omkring rør m.m. Det giver en langt bedre isolering, hvor man undgår kuldebroer og andre områder, hvor isoleringen ikke er optimal.

 

Det giver bl.a. en bedre varmeøkonomi, mindre CO2-udslip, et sundere indeklima og så undgår man kolde gulve og træk.


Flere fordele ved papiruld:

• Op til 25 % bedre isolering 
• Bedre indeklima
• Bedre tilbagebetalingstider
• Brænder ikke
• Suger ikke fugt

 

Kontakt os allerede i dag og få en snak med fagmanden, der også kan tilbyde dig og dit hus et isoleringsitjek, så du får overblik over alle mulighederne, før du beslutter dig.


Historien

Det cellulosebaserede isoleringsmateriale papiruld stammer oprindeligt fra USA, hvor det har været brugt til isolering i mere end 150 år. Igennem de senere år har materialet vundet indpas langt de fleste steder i verden, hvor der er behov for isolering. Det skyldes naturligvis, at materialet lever op til samfundets krav om hensyn til miljøet, men derudover opnår man en effektiv isolering, en lavere varmeregning, sparer tid ved selve isoleringen og så er der naturligvis den økonomiske fordel.

 

Materialet

Det kræver langt mindre energi at fremstille det cellulosebaserede papiruld end traditionelle materialer som mineraluld og styroform. Når man taler om hensyn til miljøet og bære-

dygtighed, så er der tale om den perfekte cyklus, for det begynder med jorden, hvor der vokser et træ. Dette træ bliver fældet og brugt til papir – måske til dagens avis. I stedet for at brænde papiret efter nyhederne er blevet gamle, så omdannes papiret til isolerings-

materiale. Efter mange år som isolering, hvor det har holdt varmen inde, kulden ude og dæmpet lyde m.m., så kan man kompostere materialet og sende det tilbage til jorden, hvor nye træer kan vokse.

 

Materialet er naturligvis behandlet, så det er sikret mod råd, mug og skadedyr. Papiruld består af hule fibre, som gør at fugt ikke påvirker isoleringsevnen. Det er desuden behandlet med stoffet borax, som består af ilt, bor og natrium, der virker udtørrende. Papiruld brænder ikke og smelter ikke, som det ses med fx mineraluld og styroform.

Se eksempel påwww.cbidanmark.dk


Her kan du bruge Papiruld

Papiruld kan i princippet benyttes alle steder i et hus til isolering – i loftskonstruktioner, hulmure, etageadskillelser og skillevægge m.m. Materialet kan både bruges til at holde kulden ude, men også som lyddæmpende i f.eks. skillevægge. Det cellulosebaserede materiale Papiruld er op til 30 % mere lyddæmpende end de traditionelle isoleringsmaterialer.

 

Her kan du benytte Papiruld:

• i skunke
• i skråvægge
• gipsvægge
• i hulmure
• i og under gulve
• i løsninger med facadesten på den ene side og gipsvægge på den anden